Sinaasappeltaart

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels (schoongeboend)
  • 200 g bloem (gezeefd)
  • 50 g cacao
  • 200 g koude boter (in blokjes)
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 1 citroen

verder nodig

  • keukenmachine of mixer
  • plasticfolie
  • bakpapier
  • taartvorm, doorsnede ca. 24 cm
  • steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten of kikkererwten)

Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin. Pers 1 sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten. Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citrussap met 100 g suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij. Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.

Uit eigen ervaring

Koek erg donker geworden, smaak goed maar ziet er niet mooi uit. Smaak sinaasappelschijfjes bovenop wordt erg bitter. Sinaasappelvulling moet je schuimig kloppen? Wordt dan bedoeld dat het mengsel wat moet schuimen of moet je net zolang doorkloppen tot het schuim is? Het bleef bij mij erg dun. Tips anybody? Ik hou me aanbevolen!

Recept van ah.nl allerhande

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “SinaasappeltaartAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *