Bastogne koeken

Ingrdienten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram boter
  • 75 gram kandijsuiker
  • 100 mililiter (kandij)stroop
  • 3 eierdooiers
  • zout, kaneel, gemalen kruidnagel

Bereiding

Meng in een grote kom voorzichtig boter, bakmeel, (kandij)stroop en eierdooiers door elkaar. Wanneer het deeg een gladde massa vormt, kandijsuiker toevoegen en steviger kneden. Voeg naar smaak een snufje zout, wat kaneel en gemalen kruidnagel toe.

Dek de kom af met een theedoek en plaats deze minstens een uur in de koelkast zodat het kan rijzen. Vorm van het deeg plakjes inde vorm van bastogne koeken en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak deze koeken 20-25 minuten op 175 graden.

Uit eigen ervaring

Helaas, het resultaat leek in de verte niet op bastognekoeken. Smaakten nergens naar, heb ze zelfs weggegooid!  Rijzen in de koelkast zoals in het recept staat, komt mij wat vreemd voor. Iemand misschien een ander recept ?

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Bastogne koekenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *