Zuurkool-ovenschotel met ham en spek

Ingrediënten 

  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram yorkham
  • 800 gram aardappelpuree met boter (bak, koelvers, ah)
  • 500 gram zuurkool (bak, koelvers)
  • 3 theelepels karwijzaad
  • 150 gram katenspek

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ui toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Neem de knoflook en ui van het vuur en voeg de ham, zuurkool en het karwijzaad toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de aardappelpuree en leg de plakjes spek erop. Bak ca. 20 minuten in de oven.

Je kunt dit gerecht tot aan het bakken 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren 30 min. in de oven op 180 °C .

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Zuurkool-ovenschotel met ham en spekAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *