Vegetarisch stoofpotje champignons en aubergine

Ingrediënten  voor 2 personen

  • 300 gram champignons
  • 1-2 aubergine(‘s)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 mlililiter bouillon (groente)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • tijm
  • 1 laurierblaadje
  • snufje zout en peper

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd de champignons en de aubergine in stukjes. Zelf snijd ik de champignons in plakjes en de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een klein blokje boter (zo’n 25 gram) in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een paar minuten. Daarna kunnen de champignons en de aubergine erbij en bak je dit ongeveer 5 minuten mee.

Voeg vervolgens de bloem toe, meng goed door de andere ingredienten en bak 1 minuut mee. Doe daarna ook de tomatenpuree erbij en bak dit ook een minuut mee.

Vervolgens voeg je de bouillon, tijm, laurierblaadje en een snufje zout en peper toe. Laat dit nog ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

Verwijder vervolgens het laurierblaadje en zet het vuur uit. Serveer het stoofpotje met champignons en bijvoorbeeld rijst of een dikke plak brood.

mmmmmm van Marijtje

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Vegetarisch stoofpotje champignons en aubergineAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *