Thaise kipsalade met pindadressing

Ingrediënten 

  • 300 g scharrelkipfilets
  • 250 gram Chinese eiermie
  • 3 eetlepels  sesamolie
  • 1 komkommer
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 100 gram pindakaas
  • 2 eetlepels water
  • 125 gram taugé
  • handje ongezouten pinda’s

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.
Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het raspsel en het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten en taugé over de kommen en strooi de pinda’s er over heen. Serveer met de dressing.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Thaise kipsalade met pindadressingAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *