Thaise champignon-kokossoep met rijst

Ingrediënten 

  • 200 gram pandanrijst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel arachide (of wok) olie
  • 70 gram Thaise Tom Kha kruidenpasta voor soep (pakje, fair trade)
  • 270 mililiter kokosmelk
  • 550 mililiter water
  • 1 limoen
  • 15 gram verse koriander
  • 1 verse rode peper

Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.

Lekker met een frisse salade van komkommer, 2 el rijstazijn, 1 el limoensap en -rasp en een ½ el sesamzaadjes.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Thaise champignon-kokossoep met rijstAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *