Romige kaassoep

Ingrediënten 

  • 20  gram margarine of echte boter
  • 25 gram bloem
  • 1 flesje witte wijn (250 mililiter)
  • 1½ groentebouillontablet
  • 1 zakje geraspte pittige kaas (150 gram)
  • 1 bekertje slagroom (125 milliliter)
  • nootmuskaat
  • 2 bosuitjes

Bereiding

Boter in (soep)pan boter laten smelten. Bloem erbij doen en ca. 1 minuut zachtjes bakken. Wijn toevoegen en al roerend verhitten tot gladde saus ontstaat. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 0,5 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen. Kaas in soep laten smelten en room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Soep serveren in kommen met ringetjes bosui. Lekker met soepstengels of een geroosterd broodje.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Romige kaassoepAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *