Pulled chicken in bbq saus

Ingrediënten

voor de bbq saus

  • 2 uien
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje azijn
  • ½ bouillonblokje

verder

  • 500 gram kipfilet of kippendij
  • 1 x bbq saus (zie hierboven)
  • coleslaw (zelf maken of bakje kant en klaar)
  • wat rucola
  • 6 pistoletjes

Bereiding

Begin met de bbq saus  (deze moet klaar zijn voor je aan de kip kunt  beginnen):

Snijd de uien in ringen. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan het chilipoeder, paprikapoeder, en de fijn gesneden teen knoflook toe en bak kort mee. Blus het geheel af met de passata di pomodoro.

Voeg de stroop, mosterd, het scheutje azijn, het halve bouillonblokje en een kopje water (ongeveer 150 milliliter) toe aan het mengsel en laat even doorpruttelen op een lager vuur. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel wat stroop of chilipoeder toe naar smaak. De saus is nu klaar.

Doe de kipfilet of kippendij in een pannetje, samen met de bbq saus. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is en breng op laag- medium vuur aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken tot de kip gaar is. Draai het vuur uit en leg de kip op een snijplank. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Doe hierna de kip weer terug in de saus en roer door elkaar. Laat de kip even intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pulled chicken met de saus in een ovenschaal en zet voor 10 minuten onder de gril in de oven, tot de bovenkant een beetje kleurt.

Snijd de pistoletjes door  en beleg met wat rucola en een schep coleslaw. Als de kip klaar is, doe je een lekkere schep op de coleslaw en klaar!

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Pulled chicken in bbq sausAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *