Penne met groene asperges en gorgonzola-roomsaus

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 500 gram groene asperges
  • 200 milliliter  slagroom
  • 150 gram gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 50 gram parmezaanse kaas in flinters

Bereiding 

Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in maximaal twaalf minuten beetgaar. Bak de gerookte spekreepjes. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Snijd de stelen in stukjes van drie cm, houd kopjes van vijf cm apart. Kook de aspergestukjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in drie minuten beetgaar. Giet de pasta af, vang een deel van het vocht op.

Snijd de schimmelkaas in stukken. Roer de slagroom, kaas en zo nodig een scheut pastakookvocht door de penne. Verwarm dit al roerend op zacht vuur tot de pasta omhuld is met een romige saus. Giet de aspergestukjes en ook de aspergekopjes af. Roer  de aspergestukjes en spekreepjes  door de pasta en warm nog heel even door. Schep de penne met saus en asperges in warme pastaborden en leg de aspergekopjes in het midden erop. Garneer  met flinters Parmezaanse kaas.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Penne met groene asperges en gorgonzola-roomsausAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *