Oos­ter­se snij­bo­nen­sa­la­de met var­kens­haas

Ingrediënten 

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 eetlepel  arachideolie
  • 250 gram varkenshaas
  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram rauwkost pittige radijsmix (zak)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels wasabibollen  (zak 150 g)

Bereiding 

Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 12 min. rondom bruin en gaar. Snijd ondertussen de snijbonen in schuine stukken van 1 cm. Kook in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de pittige radijsmix in een grote schaal.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad. Meng de sojasaus, sesamolie en limoensap en schep met het geroosterde sesamzaad door de groenten. Hak de wasabibollen grof. Snijd de varkenshaas in plakjes, leg op de salade en bestrooi met de wasabi.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Oos­ter­se snij­bo­nen­sa­la­de met var­kens­haasAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *