Lasagne met gerookte kip en spinazie

Ingrediënten 

  • 450 gram spinazie à la crème (diepvries)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 770 gram pastasaus (fles)
  • 375 gram verse lasagnebladen
  • 125 gram mascarpone (zachte roomkaas)
  • 250 gram gerookte kipreepjes

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om. Rasp ondertussen de kaas.
Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie erover. Verdeel er met een lepel ⅓ van de mascarpone over. Bedek met lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel daar de helft van de kipreepjes over. Bedek met lasagnebladen. Verdeel de rest van de spinazie erover en vervolgens weer ⅓ van de mascarpone. Bedek met lasagnebladen.

Maak daar een laag op met de rest van de pastasaus en de rest van de kip. Bedek met lasagnebladen, bestrijk met de rest van de mascarpone en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar.

mmmmmm van Marijtje

Recept van Allerhande, van AH

image

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Lasagne met gerookte kip en spinazieAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *