Klassieke asperges

Benodigdheden 

  • Asperges geschild (ongeveer 8 p.p)
  • Mooie plakken (been)ham (afhankelijk van de dikte 1a2 p.p.)
  • Eieren (2 p.p)
  • Roomboter
  • Eventueel gekookte kriel ( 150 gram p.p)
  • Bosje verse peterselie

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water en eventueel wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in 10 min. gaar worden. Kook de eieren naar wens hard of zacht.

Smelt de roomboter op zacht vuur
Was de verse peterselie en schud goed droog. Hak de peterselie dan met een mes goed fijn zodat het strooibaar word.

Dresseer nu eerst de ham op het bord, leg er dan de warme gekookte asperges bij, strooi of leg de eieren de bij en vervolgens giet je de gesmolten roomboter erover. Garneer nu af met de gehakte peterselie. Serveer eventueel met gekookte krieltjes of aardappelen er bij.

mmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Klassieke aspergesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *