Kip champignon ragout

Ingrediënten 

  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram champignons
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 2 kipbouillonblokjes of kruidenbuiltjes
  • handje platte peterselie
  • peper

Bereiding

Zet een liter koud water op het vuur, voeg de bouillonblokjes of kruidenbuiltjes en de kipfilet toe. Breng dit aan de kook en laat dit 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen. Dit is afhankelijk van hoe groot je kipfilet is. Je kunt de kipfilet ook in 2 of 3 stukken snijden, dan is de kooktijd wat korter. Snijd de kipfilet is hij gaar is in hele kleine stukjes fijn. Bewaar de bouillon. Snijd de champignons in partjes.

Smelt in een pan de boter. Laat hem niet bruin worden want dan wordt je ragout ook bruin. Als de boter gesmolten is, voeg je in 1x de bloem toe. Roer dit direct goed door, dit gaat het beste met een garde. Voeg een soeplepel bouillon toe aan het boter-bloem mengsel en blijf goed en snel roeren met de garde zodat je geen klontjes krijgt en het een mooi glad mengsel wordt. Blijf beetje bij beetje bouillon toevoegen en roeren totdat je de ragout mooi van dikte vindt. Voeg de kipfilet en champignons toe en roer goed door. Als je de ragout nu te dik vindt, kun je nog wat bouillon toevoegen. Laat de bouillon 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de champignons zacht en gaar worden. Breng op smaak met peper. Voeg op het allerlaatst de peterselie toe. Je kunt het er ook los bij doen bij het opdienen ( doe ik ook) want het verkleurt je ragout wel.

mmmmmm van Marijtje

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Kip champignon ragoutAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *