Ingemaakte aardbeien met vanille

Ingrediënten 

  • 400 gram geleisuiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 vanillepeul
  • 500 gram kleine, rijpe aardbeien, kroontjes verwijderd

Bereiding

Doe de suiker in een middelgrote pan. Voeg het citroensap en 2 eetlepels water toe. Splits de vanillepeul in de lengte en schraap met een mesje of de achterkant van een theelepeltje de zwarte zaadjes eruit. Doe de peul en de zaadjes ook in de pan. Verhit het geheel op een laag vuur en roer af en toe tot de suiker is opgelost.

Haal de pan van het vuur, voeg de aardbeien toe en roer voorzichtig om ze met de hete siroop te bedekken. Laat het geheel een uurtje staan zodat het fruit zacht kan worden en zijn sap aan de siroop afgeeft.

Zet de pan op een matig vuur en laat het geheel ongeveer 10 minuten goed koken of tot het stolpunt (105 graden) wordt bereikt. Om te testen of het stolpunt is bereikt laat je een theelepeltje siroop op een koud schoteltje vallen. Laat dit een minuutje liggen en duw er met je vinger tegen. Als het rimpelt, is hij goed. Zo niet: nog even verder koken en na een paar minuten opnieuw testen.

Haal de pan van het vuur, gooi de vanillepeul weg en laat de ingemaakte aardbeien ongeveer 10 minuten in de pan afkoelen. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig worden verdeeld bij het inmaken.

Schep het geheel in (gesteriliseerde) potten en sluit deze meteen af. Laat de potjes met inhoud geheel afkoelen.

tip: heerlijk over vla, yoghurt of vanille-ijs!

tip2: ook leuk om weg te geven!

mmmmmm van Marijtje

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Ingemaakte aardbeien met vanilleAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *