Indiase kokos-curry soep

Ingrediënten

  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 5 centimeter verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 middelgrote aardappels, geschild, in blokjes van 1 centimeter
  • 300 gram kip(dij)filet
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 1 aubergine, in blokjes van 2 centimeter
  • 2 vleestomaten, in kleine stukjes
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • handje verse koriander, grond gehakt

Bereiding

Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin de ui, gember en knoflook 3 minuten. Bak de aardappels en kip een paar minuten mee. Roer de kerriepoeder erdoor en giet er de bouillon bij. Breng met het kaneelstokje tegen de kook aan en laat 15 minuten sudderen met de deksel op de pan. Voeg de aubergine, tomaat en kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Warm op het laatst de doperwten mee. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de koriander.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Indiase kokos-curry soepAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *