Gebakken noedels met groenten en garlic chicken

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels maizena
  • 1½ eetlepel gehakte knoflook  (potje, Conimex of Go Tan)
  • 75 gram cornflakes
  • 300 gram kiphaasjes
  • 248 gram woknoedels (pak, Conimex)
  • 2 eetlepels zonnebloem of wokolie
  • 800 gram Chinese wokgroente taugé en rode paprika
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 bosuitjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloem en maizena in een kommetje en meng er 1 eetlepel gehakte knoflook, 150 milliliter ijskoud water en eventueel wat zout door. Meng het snel door elkaar, het hoeft geen glad beslag te zijn. Verkruimel in een andere kom de cornflakes.

Halveer de kiphaasjes en haal ze eerst door het beslag en daarna door de cornflakes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip zo’n 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bereid ondertussen de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Roerbak de groenten 5 minuten op hoog vuur. Verkruimel halverwege de bouillontablet erboven en voegde rest (½ eetlepel) van de gehakte knoflook toe.

Schep de noedels erdoor en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de noedels met groenten over 4 kommen of borden. Snijd de bosuitjes in ringen. Verdeel de kip over de noedels en bestrooi met de bosui.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Gebakken noedels met groenten en garlic chickenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *