Wortelsoep met knoflook en koriander

Ingredienten 

  • 1 theelepel  korianderpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels geraspte verse gember
  • 1 kilo geschilde en in plakken gesneden wortel
  • 1½ liter ( huisgemaakte) groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 80 gram ongekookte quinoa
  • 2½ deciliter heet water
  • gehakte verse koriander, naar smaak
  • sap van 1 limoen

Bereiding

Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de uien toe  en bak deze totdat ze  glazig is geworden. Voeg daarna de gember, knoflook en het korianderpoeder toe, laat 1 minuut meebakken.
Voeg daarna de wortels, bouillon en wat peper en zout toe.

Breng alles weer aan de kook en laat ongeveer 45 tot 50 minuten afgedekt koken totdat de wortels goed zacht zijn geworden.

Spoel de quinoa af en laat uitlekken.

Pureer de soep met de staafmixer en voeg quinoa en 2 ½ deciliter heet water toe.
Laat opnieuw 10 minuten afgedekt koken en de soep is klaar om te worden opgediend.

Besprenkel de soep voor het opdienen met wat limoensap en de verse koriander.

mmmmmm van Lidi

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Wortelsoep met knoflook en korianderAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *