Geroosterde tomaten-paprikasoep

Recept gekregen van mijn collega Liesbeth:

Ingrediënten 

  • 750 gram tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje   knoflook
  • 1 ui
  • ½ (groente) bouillontablet
  • 200 gram diepvries of verse tuinbonen

Bereiding

Warm de oven voor op 200° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
Pel de ui en het teentje knoflook.
Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
Voeg de tomaten en paprika’s toe met 200 ml water en het stuk bouillontablet. Breng dit aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer.
Roer de tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
Lekker met een stokbroodje met aioli. (Recept voor aioli staat ook op Marijtjes Bakkerijtje).

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Geroosterde tomaten-paprikasoepAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *