Chocolade truffelkoekjes

Ingredienten

  • 80 gram bloem
  • 25 gram cacao
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 90 gram fijne suiker
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 10 milliliter amaretto
  • poedersuiker

Bereiding

Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder in een kom en roer de suiker erdoor. Voeg de boter toe en wrijf het mengsel zanderig tot er geen grote klontjes boter meer in zitten. Meng eie en amaretto (andere likeur kan ook) in een kom of beker. Roer dit door de droge ingrediënten tot er een deeg ontstaat. Als het mengsel droog lijkt, blijven roeren tot het een samenhangend deeg wordt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en koel 30-45 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Doe de poedersuiker in een kom. Maak bolletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en rol ze in de poedersuiker tot ze volledig bedekt raken. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze 10-12 minuten. Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.

mmmmmm van Anna

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Chocolade truffelkoekjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *