Blondie koek

Dit recept heb ik gekregen en geproefd van mijn collega Esther.

Ingrediënten

  • 75 gram pecannoten
  • 115 gram ongezouten boter
  • 160 gram licht bruine suiker
  • 130 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram witte chocolade, fijn gehakt
  • 60 gram gedroogde cranberries
  •  1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Rooster de pecannoten en hak ze fijn. Mix in een kom de suiker en het ei. Als de boter afgekoeld is voeg je die bij het suikermengsel. Let op dat de boter niet te warm meer is, anders stolt je ei. Even roeren en dan de bloem, zout, bakpoeder en vanille extract toevoegen. Roer door tot het een glad mengsel is. Daarna kunnen de noten, cranberries en de chocolade erbij. Het wordt nu een rare dikke klont met stukjes. Verdeel dit gelijkmatig over het midden van de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten.

 

mmmmmm van Esther!

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Blondie koekAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *