Thaise gehaktballetjes

Ingrediënten 

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 centimeter verse gember, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • handje koriander, fijn gehakt, of snufje korianderpoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 lente uitjes, in schuine stukken
  • chilisaus

Bereiding

Kneed het gehakt met de ui, knoflook, gember, currypasta, koriander, ei, paneermeel, zout en peper. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van dit mengsel.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bestrooi met de bosui en bak deze een halve minuut mee.

Serveer met prikkertjes en chilisaus om te dippen.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Thaise gehaktballetjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *