Zonnebloem quiche

Benodigdheden

  • 500 gram bloem
  • 90 milliliter olijfolie
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • theelepel zout
  • 350 gram gekookte spinazie
  • 350 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • paneermeel

Bereiding

Doe de bloem, olijfolie, witte wijn en het zout in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Dit gaat prima met de hand. Als het deeg wat te droog is, kun je er een beetje witte wijn of olijfolie aan toevoegen. Verpak dit deeg in huishoudfolie en laat het even rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de gekookte spinazie goed uitlekken anders wordt je deeg straks te nat. Je kunt zowel verse als diepvries spinazie gebruiken. Als je verse gebruikt, snij deze dan fijn. Voeg vervolgens de ricotta toe en meng dit goed met de spinazie. Voeg 1 ei, de helft van de Parmezaanse kaas en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Pak het deeg en verdeel het in 2 delen. Vorm van elk deel met de deegroller een cirkel van 30 centimeter. Plaats 1 van de 2 cirkels op een vel bakpapier en bestrooi met paneermeel. Maak 2 centimeter van de buitenrand een cirkel van het ricotta mengsel van zo’n 5 centimeter en in het midden een rondje (zie foto). Strooi hier wat Parmezaanse kaas over.  Bedek het geheel met de 2e cirkel van deeg. Sluit de randen van deze 2 cirkels door de randen aan te drukken met een vork. Plaats een kleine kom in het midden van de quiche (over het rondje ricotta mengsel dat er onder zit en je niet meer kunt zien) en druk deze licht aan. Prik het deeg rond de kom voorzichtig in met een vork.

Snij met een mes het deeg in stroken van zo’n 2 centimeter breed, vanaf de kom naar de buitenkant en laat hier steeds een aantal centimeters ruimte tussen zitten. Draai vervolgens de uiteinden van de stroken een kwartslag zodat ze als het ware rechtop staan en je de vulling aan de bovenkant van de stroken ziet. Verwijder als je alle stroken hebt gedraaid de kom in het midden en bestrijk al het deeg met een losgeklutst ei. Strooi hier wat Parmezaanse kaas over.

Bak de quiche 30-40 minuten in de oven.

ps. Je kunt naar hartelust met de vulling variëren. Zelf had ik wat fijngesneden zoete paprika en gebakken spekjes toegevoegd.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Zonnebloem quicheAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *