Zoete schuimomelet met blauwe bessen en bramen

Ingrediënten

  • 250 gram bramen (diepvries, ontdooid)
  • 4 eieren
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 25 gram suiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram blauwe bessen
  • Paar takjes munt
  • Taartvorm van 24 cm,  ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bramen in een zeef en laat uitlekken. Splits de eieren en doe 3 eierdooiers in een grote kom. De 4e eierdooier wordt niet gebruikt. Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom en houd apart.
Rasp de groene schil van de limoen. Voeg het raspsel met de suiker toe aan de eierdooiers en klop in 10 minuten licht en luchtig. Maak de garden van de mixer goed schoon en klop de eiwitten stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
Bestrooi de bodem van de taartvorm met de helft van de poedersuiker. Schep het eimengsel erin en verdeel gelijkmatig. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker. Bak de omelet in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Verdeel de bramen en blauwe bessen erover en garneer met de munt serveer direct.

Dit recept is lactose en glutenvrij. 

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Zoete schuimomelet met blauwe bessen en bramenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *