Wafels

Ingrediënten 

  • 250 gram bloem
  • 1½ eetlepel bakpoeder
  • 2 eierdooiers
  • 30 gram suiker (als je zoete wafels wilt, doe je wat meer)
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel zout
  • 250 milliliter karnemelk ( als je wat meer doet wordat het deeg wat dunner en de wafels wat zachter)
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 eiwitten
  • boter of bakspray (erg makkelijk) om in te vetten
  • poeder om wafels te bestuiven

Bereiding

Doe de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, suiker, het vanille-extract, zout en de karnemelk in een kom en klop dit door elkaar tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en meng dit er doorheen.

Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten op tot zachte pieken. Klop de eiwitten vooral niet te ver door. Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden. Voeg als het goed gemengd is de rest van de eiwitten toe en spatel ook die erdoor.

Verwarm een wafelijzer voor, op middelmatige warmte, en vet het in met wat boter of bakspray. Schep met een ijslepel het wafelbeslag in het ijzer en bak de wafels in zo’ n 6 minuten goudbruin en knapperig.

Bestrooi de wafels flink met poedersuiker en serveer ze warm. Lekker met warme kersen, aardbeien met slagroom, Nutella enz…

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “WafelsAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *