Ingrediënten
- 275 gram kristalsuiker
- 250 mililiter kraanwater
- 1 rode peper
- 1 ananas
- 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
Bereiding
Verwarm 200 gram suiker in 250 mililiter water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper aan de siroop toe en laat 15 minuten zachtjes trekken. Neem de rode peper met een tang uit de siroop. Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de siroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 schijven van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de schil en de harde kern. Laat de rest van de suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren. Schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 minuten afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden. Schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
mmmmmm van Marijtje!
0 comments on “Tarte tatin met ananas en chilisiroop”Add yours →