Stoofperen slof

Ingrediënten

voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eierdooier
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ theelepel zout

Voor de vulling

  • 150 gr amandelspijs
  • ½ tot 1 ei
  • 1 recept banketbakkersroom (staat ook op Marijtjes bakkerijtje)

Voor de stoofpeertjes

  • 6 – 8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), geschild en gehalveerd
  • 450 ml rode wijn
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokjJ
  • 2 stukjs steranijs

Bereiding

Doe de stoofpeertjes in een pan en giet de wijn erbij tot ze net onderstaan. Eventueel kun je het nog aanvullen met iets water. Doe de bruine basterdsuiker, het kaneelstokje en de steranijs erbij en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook. Als de peren koken, laat ze dan op een laag (sudder)pitje zachtjes verder pruttelen. Laat de peren ongeveer anderhalf uur stoven tot ze mooi donkerrood zijn en schep ze halverwege een keer om. Laat de peren afkoelen in het vocht.

Kneed van de ingrediënten voor het deeg een soepel geheel en verpak dit in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet twee sloffenringen in met boter. Meng de spijs met het  ei om het wat soepeler te maken, het moet smeerbaar worden. Rol het sloffendeeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 à 8 millimeter. Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg en doe hetzelfde voor de tweede slof. Plaats de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette sloffenvormen eromheen. Verdeel het spijsmengsel op de deegcirkel tot 1,5 centimeter van de rand af.

Bak de sloffen in 23 tot 28 minuten gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen.

Klop de banketbakkersroom los en verdeel deze over de sloffenbodems. Snijd de stoofperen in parten en leg deze op de room. Je kunt eventueel slagroom op de peren spuiten.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Stoofperen slofAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *