Speculaascake

ingredienten

  • 200 gram boter
  • 200 gram lichtbruine  basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels koek- en speculaaskruiden

Verde nodig 

  • Handmixer
  •  cakevorm 26 centimeter

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met de suiker en een beetje zout 5 minuten met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Ver de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 50 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.

mmmmmm van Marijtje

Uit eigen ervaring: erg lekker en niet moeilijk!

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “SpeculaascakeAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *