Speculaas-kokos makroon met witte chocolade

ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 150 gram geraspte kokos
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram witte chocolade

bereiding

  1. Zet een ovenplaat klaar, belegd met bakpapier. Warm de oven voor op 170 graden.
  2. Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer stijf, op de hoogste stand.
  3. Voeg de suiker aan het opgeklopte eiwit toe en daarna ook de speculaaskruiden en het kaneel. Mix het kort op de laagste stand tot het goed gemengd is.
  4. Schep de geraspte kokos met een spatel in kleine hoeveelheden door het beslag heen. Doe daarna hetzelfde met het amandelmeel tot het beslag goed gemengd is.
  5. Gebruik een ijssschep of twee eetlepels om mooie bollen op de bakplaat te vormen. 
  6. Bak de speculaas kokosmakronen in een ruime 20 minuten lichtbruin, op 170 graden. Laat de koekjes eerst even afkoelen als je ze uit de oven haalt, anders heb je kans dat ze breken.
  7. Hak de witte chocolade fijn en smelt het au bain-marie. Streep de witte chocolade er met een lepeltje overheen en laat uitharden.

mmmmmm van Marijtje



Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Speculaas-kokos makroon met witte chocoladeAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *