Sinaasappel-notencrumble

Ingrediënten

  • 8 sinaasappels
  • 75 gram gehakte walnoten
  • 75 gram zachte boter
  • 125 gram bloem
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de sinaasappels dik tot het oranje vruchtvlees en snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de sinaasappel met een scherp mesje op de rand van een partje in en snijd zo steeds de partjes tussen de vliesjes uit. (Als je het sap opvangt kun je dat lekker opdrinken). Leg de plakjes in een ingevette lage ovenschaal of 1 persoons ovenschaaltjes. Bestrooi met de gehakte noten.

Meng de zachte boter met de bloem en suiker tot een kruimelig deeg (kan met de hand). Verdeel deze kruimels over de sinaasappels en noten.

Bak 25-30 minuten in het midden van de oven.

mmmmmm van Marijtje

Eigen ervaring: lekker met crème fraîche of slagroom, of als ontbijt met vanille vla. Ik had geen walnoten maar hazelnoten en amandeltjes, is ook prima.

Recept uit: Boodschappen, magazine van Deen supermarkten

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Sinaasappel-notencrumbleAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *