Sinaasappel cantuccini met amandel en pistachenoten

Ingrediënten 

voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1 sinaasappel, rasp
  • 1 theelepel vanille-extract

voor de vulling

  • 90 gram amandelen
  • 90 gram pistachenoten

verder nodig

  • bloem voor het werkblad
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng tot een samenhangend deeg. Voeg de noten toe en meng ze door het deeg. Verdeel het deeg in vieren en maak daar op een licht bebloemd werkblad lange rollen van ongeveer 30 centimeter van. Leg de rollen op de bakplaat en druk ze iets plat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de rollen in 20-25 minuten goudbruin.

Snijd ze direct uit de oven in schuine plakjes. Als je te lang wacht, worden de rollen te hard en kun je ze bijna niet meer snijden. Verlaag de oventemperatuur naar 130 graden en lag de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze nog 15 minuten terug in de oven.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Sinaasappel cantuccini met amandel en pistachenotenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *