Schuimomelet met rood fruit

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 1 limoen
  • 25 gram kristalsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • doosje roodfruit, diepvries
  • dichte ronde bakvorm of ovenschaal, 18 cm

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en doe 3/4 van de eidooiers in een grote mengkom. De resterende eidooier wordt niet gebruikt. Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.Voeg het rasp met de kristalsuiker toe aan de eidooiers. Klop met een mixer in 10 min. licht en luchtig. Maak de gardes van de mixer schoon. Klop de eiwitten met de mixer stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
  3. Bestrooi de bodem van de ingevette bakvorm of ovenschaal met de helft van de poedersuiker en verdeel het eimengsel er gelijkmatig over. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker en bak de schuimomelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en tot het ei gestold is.
  4. Verdeel het fruit over de omelet.

Dit recept is lactose en glutenvrij. Ik kan niet wachten tot er verse Hollandse aardbeien zijn om dit recept mee te maken! Wat fijn gesneden basilicum erover, heerlijk! 

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Schuimomelet met rood fruitAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *