Ronde appel-kruimelcake

Ingrediënten 

  • Voor hetkruimeldeeg
  • 75 gram boter
  • 75 gram fijne suiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram amandelmeel
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Voor de appelcake
  • 3 goudreinetten
  • 110 gram boter, op kamertemperatuur
  • 180 gram fijne suiker
  • 1 vanillestokje, het merg of 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 mililiter volle melk
  • 360 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde springvorm van 24 centimeter doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Maak eerst het kruimeldeeg: meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot het op droog broodkruim lijkt, of wrijf ze in een kom met de vingertoppen door elkaar. Zet de kom 30 minuten in de vriezer om de boter stevig te laten worden.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en hak ze grof. Klop in een kom met een houten lepel of in een keukenmachine de boter, suiker, het vanillemerg en zout tot een bleke, romige massa. Klop er een voor een de eieren door, gevolgd door de melk. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit door het botermengsel. Meng tot slot de stukjes appel door het beslag.

Schep het beslag in de springvorm en bestrooi dit met het kruimeldeeg. Bak de taart 50-70 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de cake gaar. Steek om te controleren of hij gaar is een satéprikker in het midden van de cake; hij moet er weer schoon uitkomen. Zo niet? Bak de cake dan nog wat langer.

Haal de cake na het bakken uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Bestuif de appel kruimel cake voor het serveren licht met poedersuiker.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Ronde appel-kruimelcakeAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *