Romia’s

Ingrediënten 

voor het deeg

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • 3 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem

voor de vulling

  • 50 milliliter slagroom
  • 90 gram honing
  • 90 gram boter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 185 gram amandelschaafsel

verder nodig

  • 30 gram amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Roer de boter met de poedersuiker, het vanille-extract en het zout glad in een kom. In het begin denk je misschien dat er niks gebeurd maar na een minuut of 5 begint het toch wel op een deegje te lijken.  Roer de eiwitten erdoor. Meng tot slot kort de bloem erdoor. Doe het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 9 millimeter en spuit cirkels van 5-6 centimeter op de bakplaat.Doe er niet meer dan 9 op een bakplaat want het deeg loopt behoorlijk uit.  Zelf vind ik het handig om met bijvoorbeeld een borrelglaasje alsvast cirkels op het bakpapier te tekenen. Bestrooi de cirkels met wat amandelschaafsel.

Doe voor de vulling de slagroom, honing, boter en basterdsuiker in een steelpan en verwarm al roerend tot de suiker is gesmolten. Haal de pan van het vuur en roer het amandelschaafsel erdoor. Schep in elke deegcirkel een theelepel van de vulling. Bak de romia’s 15 tot 20 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

mmmmmm van Marijtje

tip: als je nog van de amandelvulling over hebt, smeer dit uit over een vel bakpapier en bak dit een kwartiertje in de oven op 170 graden. Laat hierna afkoelen. Heerlijk door de vla!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Romia’sAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *