Ravani

Ingrediënten 

voor de cake

  • 130 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1½ theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 60 gram bloem
  • 125 gram fijn griesmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder

voor de suikersiroop

  • 200 gram suiker
  • 270 milliliter water
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje

en dan nog

  • boter om de vorm in te vetten
  • 60 gram blanke amandelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde springvorm van 23 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de boter, suiker, het zout en vanille-extract in een kom en mix deze romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop na iedere toevoeging goed door. Meng bloem, griesmeel, amandelmeel en bakpoeder in een andere kom. Spatel dit voorzichtig door het boter-eimengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Neem de cake uit de oven en laat hem in de vorm iets afkoelen.

Doe terwijl de cake in de oven staat voor de suikersiroop de suiker met het water in een steelpan. Schil met een dunschiller drie slierten van de citroen af en voeg de schilletjes samen met het kaneelstokje toe aan het suikerwater. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Pers het sap uit een halve citroen en voeg dit toe aan de suikersiroop.

Verdeel de warme suikersiroop lepel voor lepel over de nog warme cake, zodat alles goed wordt opgenomen. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Rooster de amandelen 6 tot 8 minuten in de oven en leg ze mooi gerangschikt op de cake.

mmmmmm van Marijtje

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “RavaniAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *