Preiquiche met spekjes en brie

ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg voor grote croissants
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gesnede prei
  • 200 gram spekreepjes
  • 15 gram verse bieslook
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 milliliter melk
  • 165 gram brie

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ingevette quichevorm met losse bodem van 28 cm met het croissantdeeg en druk de naden dicht. Maak eventueel van het deeg dat je over hebt figuurtjes om de quiche later mee te versieren.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Bak de spekjes en meng dit met de prei. Verdeel dit over het croissantdeeg. Snijd de bieslook fijn. Klop de eieren los met de melk, de helft van de bieslook en peper. Schenk dit mengsel over de prei en spekjes in de quichevorm. Snijd de brie in reepjes van 1 x 5 cm en verdeel over de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  3. Serveer eventueel met een salade van snoeptomaatjes met een beetje olie en basislicum en peper.


mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Preiquiche met spekjes en brieAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *