Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 pak pizzadeeg met potje tomatensaus (600 gram)
  • 1 zak panklare spinazie
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 50 gram Grana Padano, geraspt
  • 1 ons salami, in reepjes gesneden

Verhit 2 eetlepels olie in een hoge pan. Bak de ui, 1 geperste teen knoflook en de helft van de paprika 4 minuten op middelhoog vuur. Schenk het potje tomatensaus erbij, laat 5 minuten zachtjes koken en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en voeg hieraan in gedeelten de spinazie toe. Pers de andere teen knoflook uit en bak deze mee. Laat de spinazie goed uitlekken (!) en druk het vocht eruit. Verhit de oven voor op 200 graden. Bestrijk de ovenplaat met 1 eetlepel olie. Leg het deeg erop en verdeel hier de tomatensaus over. Verdeel daarna eerst de spinazie en dan de rest van de paprika. Verdeel de mozzarella en salami en bestrooi met de Grana Pardano. Besprenkel met 2 eetlepels olie en bak de pizza in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

mmmmmm van Marijtje

Uit eigen ervaring: het is handig om eerst een vel bakpapier op de ovenplaat te doen, dan plakt de pizza niet aan de plaat vast.

Recept uit: Allerhande van AH

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaasAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *