Pizza pretzel met tomatensalsa

Dit recept hoorde ik vrijdagmiddag, op weg naar huis, in de auto op de radio. Lekker voor op een druilerige middag.

Ingrediënten 

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 250 gram mozzarella, geraspt
  • 15 plekjes salami

Tomatensalsa:

  • 2 rijpe tomaten, fijngehakt of gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel chilisaus
  • verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het pizzadeeg uit en snijd in de lengte in 3 repen. Rek de repen nog een beetje extra uit zodat ze langer worden. Beleg met geraspte mozzarella over de gehele lengte en in het midden van het deeg. Bewaar 3 eetlepels mozzarella om te garneren.

Rol het deeg nu vanaf de lange kant op zodat de kaas als vulling in het midden zit. Leg bakpapier op een bakplaat. Vouw hierop de pretzels door de deegrol aan beide uiteinden te pakken, een rondje te vormen, aan de bovenkant een slag te draaien en vervolgens de einden aan de onderkant van de pretzel vast te plakken. Doe dit ook met de andere 2 deegrollen.

Bestrijk de pretzela licht met (gekruide) olijfolie en leg op elke pretzel 5 plakjes salami. Bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven.

Voeg voor de tomatensalsa alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door.  Lekker om je pretzel in te dopen.

mmmmmm van Marijtje

Uit eigen ervaring : Bij het pizzadeeg in de verpakking zat ook een potje tomatensaus. Hier heb ik het deeg eerst mee ingesmeerd voor ik de mozzarella erop deed, voor extra smaak. Als ik het weer maak, doe ik ook de salami op het deeg in plaats van aan de buitenkant van de pretzel.

image

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Pizza pretzel met tomatensalsaAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *