Pesto koeken

Ongeveer 25 stuks

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (10 velletjes)
  • half potje pesto ( groen of rood, wat je het lekkerst vindt)
  • 150 gram belegen kaas (plakjes is het makkelijkst)
  • 150 gram ham (plakjes)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en maak er een grote lap van (3 bij 3 velletjes bladerdeeg  aan elkaar). Smeer er een laagje pesto op en beleg dit met de plakken ham en daar bovenop de plakken kaas.

Rol er een mooie rol van en leg deze in plasticfolie minstens een half uur in de koelkast.  Snijdt de rol in dunne plakken en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze mooi bruin in 20-25 minuten.

Uit eigen ervaring: je kunt met dit recept veel variëren, in plaats van ham kun je ook kipfilet of salami nemen. Hoe ouder de kaas, hoe meer smaak. Zowel warm als koud lekker.

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Pesto koekenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *