Pastéis de nata

Ingrediënten 

  • pakje bladerdeeg
  • 4 eierdooiers
  • 250 milliliter melk
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • rasp van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • boter om muffinvorm in te vetten

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de holletjes van de muffinvorm in en druk de bladerdeeg plakjes in de vormpjes. Prik daarna gaatjes in het bladerdeeg.

Meng de eierdooiers met de bloem en suiker. Doe het vanille extract, de citroenrasp en het kaneelstokje bij de melk en zet dit op het vuur tot het goed heet is. De melk mag niet koken.

Als het mengsel heet is, giet je het voorzichtig bij het eiermengsel. Blijf ondertussen goed roeren. Vervolgens doe je het geheel terug in de pan. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat het indikken.

Laat de room afkoelen en schep het voorzichtig in de balderdeegvormpjes. Bak de pasteis de nata in 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Pastéis de nataAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *