Ouderwetse gembertaart met sinaasappel

Benodigdheden 

  • 330 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 175 mililiter stroop
  • 175 milliliter golden of lite syrup
  • 170 gram boter, in blokjes
  • 175 milliliter melk
  • 3 bolletjes stemgember op siroop, grof gehakt
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm (22cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.

Meng de bloem, het zout, het bakpoeder, de bakingsoda en het gemberpoeder door elkaar. Zeef het geheel boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.

Doe de stroop, syrup en de boter in een steelpan en verwarm ze voorzichtig tot de boter is gesmolten en er een glad mengsel is ontstaan. Roer de melk, gehakte gember en geraspte sinaasappelschil erdoor. Giet dit mengsel in het kuiltje dat je gemaakt hebt in het bloemmengsel. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 70 minuten tot hij goed is gerezen en stevig aanvoelt. Laat de taart 10 minuten afkoelen. Haal hem vervolgens uit de bakvorm en laat hem op een rooster verder afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Ouderwetse gembertaart met sinaasappelAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *