Naanbroodjes met tzatziki en kip

Ingrediënten 

voor de broodjes

  • 2 naanbroodjes (bijv. te koop bij AH)
  • een bakje tzatziki, zelfgemaakt of kant-en-klaar (zie recept hieronder)
  • 1 kipfilet
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • snufje peper

voor de tzatziki

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Een kwart komkommer
  • Een klein scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper

Bereiding tzatziki

Schil de komkommer en snijd de komkommer horizontaal doormidden. Verwijder de zaadjes van de komkommer met een lepel. Doe de Griekse yoghurt in een schaal en rasp de komkommer boven de yoghurt. Voeg aan de yoghurt ook de olijfolie, de knoflook en een snufje zout/peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat de tzatziki het liefste een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Bereiding kip en broodjes

Verwarm je oven voor zoals op het pakje staat van het naanbrood. Snijd de kipfilet in blokjes. Doe de kipfiletblokjes in een schaal en voeg de citroensap, de olijfolie, snufje peper en de oregano toe. Meng alles goed door elkaar. Doe ondertussen de naanbroodjes in de oven voor en bak ze zolang als op de verpakking staat totdat ze mooi bruin zijn geworden. Bak ondertussen de kipfiletblokjes in een beetje olie gaar. Serveer de naanbroodjes met daarop de tzatziki en de kipstukjes en smullen maar!

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Naanbroodjes met tzatziki en kipAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *