Mint macarons

Ingredienten

 • 200 gram amandelmeel
 • 200 gram poedersuiker
 • kleurstof, liefst in poedervorm
 • 150 gram eiwit (1 eiwit is rond de 30 gram)
 • 55 milliliter water
 • 200 gram suiker
 • snuf zout
 • 175 gram After Eight
 • 50 gram pure chocolade, grof gehakt
 • 125 milliliter slagroom
 • 40 gram boter, op kamertemperatuur

Bereiding

Doe het amandelmeel, de poedersuiker, de kleurstof en de helft van het eiwit in een grote kom en roer dit goed door tot een homogene massa.

Doe het water met de suiker in een steelpan en breng dit aan de kook.

Doe de andere helft van het eiwit met een snuf zout in een kom en begin het eiwit te kloppen als de suikersiroop de temperatuur van 113 graden heeft bereikt.

Haal de suikersiroop van het vuur zodra deze de temperatuur van 118 graden heeft bereikt en giet deze al kloppend op de eiwitten. Blijf het mengsel kloppen met de mixer tot het tot 37 graden is afgekoeld.

Meng een derde van het opgeklopte eiwit met het amandelmengsel. Voeg als dit goed gemengd is de rest van het opgeklopte eiwit toe en meng dit tot het mengsel wat slapper begint te worden. De structuur is goed als het langzaam van de spatel af valt.

Doe het mengsel in een spuitzak met een glad mondje van 1 centimeter doorsnede. Spuit macaronschelpen van ongeveer 3½ centimeter doorsnee op en met bakpapier beklede bakplaat. Het is handig om alvast rondjes op het bakpapier te tekenen, dan worden alle rondjes even groot en passen ze na het bakken mooi op elkaar. Klop op de onderkant van de bakplaat zodat de luchtbelletjes in de rondjes verdwijnen. Laat de macaronschelpen ongeveer 1 uur drogen op kamertemperatuur. Je moet er aan kunnen komen zonder dat ze aan je vinger blijven plakken. Neem hier indien nodig meer tijd voor!  Bak de macarons in 14 tot 18 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 150 graden. Open de oven na 10 minuten een paar seconden om de waterdamp te laten ontsnappen. Haal de macarons na het bakken met bakpapier en al van de bakplaat en haal ze pas van het bakpapier als ze geheel zijn afgekoeld.

Doe de After Eight en de pure chocolade in een hittebestendige schaal en smelt dit au-bain Marie. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot tegen het kookpunt. Haal het chocolademengsel van het vuur en giet de slagroom erbij. Roer het goed door tot een egaal geheel. Voeg de boter toe aan het mengsel en mix met een staafmixer tot een gladde en soepele ganache. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de ganache opstijven in de koelkast.

Haal de ganache 1 uur voor het vullen van de macarons uit de koelkast om hem weer iets zachter te laten worden. Vul de macarons met behulp van een spuitzak met de ganache. Bewaar de gevulde macarons tot 4 dagen in de koelkast in een goed afgesloten bakje. Haal ze een half uur voor gebruik uit de koelkast.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Mint macaronsAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *