Merengues met aardbei

Ingrediënten 

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 4 eiwitten
  • mespuntje zout
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 9 theelepels aardbeienjam
  • 250 gram mascarpone
  • 250 mililiter slagroom
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden. Meng de poedersuiker met de maizena en zet dit apart. Mix de eiwitten met het mespuntje zout schuimig. Voeg dan beetje bij beetje de kristalsuiker toe. Mix net zo lang tot je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Spatel dan met een grote metalen lepel het poedersuikermengsel erdoor.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep 9 hoopjes eiwitschuim op het bakpapier, leg ze niet te dicht bij elkaar. Maak met de achterkant van een lepel cirkels van ongeveer 10 centimeter van de hoopjes. Schep op elke cirkel een theelepel aardbeienjam en draai dit voorzichtig door het eiwit.

Bak de merengue 1½ uur in de oven. Zet dan de oven uit en laat ze 1½ uur in de oven afkoelen om steviger te worden. Klop voor het serveren de mascarpone, de slagroom, het limoensap en de vanillesuiker romig. Schep de room in een mooi schaaltje. Maak de aardbeien schoon en doe die ook in een schaaltje. Serveer de merengues met een flinke dot room en fruit. Je kunt er ook een torentje van maken.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Merengues met aardbeiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *