Merengue-rol met rode bessen

Ingrediënten 

  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel maizena
  • 200 milliliter slagroom
  • 300 gram roomkaas
  • 6 eetlepels bovruchtenjam
  • 100 gram rode bessen
  • 50 gram witte chocolade
  • evt wat muntblaadjes als garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker toe en klop glanzend.

Spatel de azijn en maizena erdoor en strijk de meringue uit over de bakplaat. Bak circa 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Klop de slagroom met de roomkaas stijf (je kunt dit gewoon in 1x bij elkaar doen).

Keer de meringue om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Bestrijk de meringue met het slagroommengsel.

Bestrijk met de jam en bestrooi met driekwart van de bessen. Rasp de helft van de chocolade erover en rol de meringue voorzichtig op. Dit is het lastigste van alles. Het gaat het beste als je de uiteinden pakt en tijdens het rollen het midden van de rol probeert te steunen door de arm er tegenaan te leggen ter ondersteuning.

Rasp de rest van de chocolade over de rol en garneer met de munt en rest van de bessen.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Merengue-rol met rode bessenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *