Mandarijnenkwarktaart met kokos

Ingrediënten

  • Boter voor de springvorm
  • Gemalen kokos
  • 100 gram boter
  • 2 blikken mandarijnen op siroop (312 gram per stuk)
  • 1 kilo magere kwark
  • 4 eieren
    100 gram griesmeel
  • 40 gram allesbinder
  • 250 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 onbespoten citroen

Bereiding

Vet een springvorm van 26 centimeter in en bestrooi hem met de gemalen kokos. Smelt de boter in een kleine pan op een laag vuur en laat hem afkoelen. Laat de mandarijnpartjes uitlekken.
Rasp de schil van de citroen en pers het vruchtvlees uit.

Roer de kwark, de eieren, het griesmeel, de allesbinder, de suiker, de vanillesuiker, het bakpoeder, de citroenschil, het citroensap en een snufje zout door elkaar met de mixer. Roer de gesmolten boter en ongeveer driekwart van de mandarijnpartjes erdoorheen.
Vul de springvorm met het deeg en strijk het glad. Verdeel de overige mandarijnpartjes over de taart.

Bak de taart 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden, hetelucht 150 graden). Laat de mandarijnenkwarktaart minstens 7 uur in de vorm afkoelen. Serveer de taart met een toefje slagroom.

mmmmmm van Marijtje

Uit eigen ervaring: lekker frisse taart, erg makkelijk om te maken!

image

Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Mandarijnenkwarktaart met kokosAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *