Kruidnoten

Ingrediënten 

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel anijspoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels honing
  • 75 gram boter (koud, in blokjes)
  • 4 eetlepels melk

Bereiding
Neem een kom en schep daar de droge ingrediënten in voor de kruidnoten. Roer door elkaar en kneed er dan met een mixer de boter, honing en melk doorheen. Vorm van het  deeg een bal en leg deze verpakt in folie 1 uur in de koelkast.

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol balletjes ter grootte van een euromunt van het deeg en druk deze lichtjes aan op de bakplaat. Leg de balletjes iets uit elkaar zodat ze niet aan elkaar vast kunnen bakken. Bak de kruidnoten in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de kruidnoten even afkoelen en knapperig worden voordat je ze serveert.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “KruidnotenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *