Kruidcake

Ingredienten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 250 gram  donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel kardemom
  • 225 milliliter melk
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 55 gram ongezouten pistachenoten, in stukjes gesneden
  • 30 gram amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en kardemom en roer vervolgens de melk erdoor tot een cakebeslag. Schep daarna de abrikoos en pistachenoten erdoor.

Bestrooi de cakevorm met de amandeltjes en schep het beslag erin. Bak de kruidcake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “KruidcakeAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *