Krokante kokoskoekjes

Ingrediënten

  • 175 gram boter, op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • 125 gram bloem
  • 100 gram kokosrasp

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, witte basterdsuiker, het ei, vanille-extract en zout in een kom en mix dit enkele minuten tot een romig geheel. Spatel de bloem en kokosrasp door dit mengsel tot je een mooi deeg hebt.

Maak balletjes van het deeg ter grootte van een druif en plaats deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Leg hier een stuk bakpapier overheen en druk de balletjes plat tot ze een doorsnede hebben van ongeveer 6 centimeter. Verwijder voorzichtig het bovenste bakpapier en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten licht goudbruin en gaar. Je hebt wel genoeg voor 3 bakplaten.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Krokante kokoskoekjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *