Krentenkoekjes

Ingrediënten 

  • 175 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ theelepel zout
  • ½ ei, losgeklopt, op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram krenten

Bereiding

Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het halve ei erdoor en voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe. Kneed het tot een deeg en meng tot slot de krenten erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed het deeg kort door en maak er vervolgens balletjes van 15 gram van. Leg deze op de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer een halve centimeter dik.

Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “KrentenkoekjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *