Kerst-tulband

Ingrediënten 

  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels koekkruiden
  • snuf zout
  • 80 gram pure chocolade
  • 100 gedroogde en gewelde cranberry’s
  • 100 gram gedroogde en gewelde pruimen
  • 100 gram gedroogde en gewelde abrikozen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC en vet de tulbandvorm in.

Klop de boter samen met de suiker met een mixer luchtig. Voeg een voor een de eieren toe zodat ze goed worden opgenomen in het beslag. Zeef het zelfrijzend bakmeel en roer dit samen met het zout en de koekkruiden voorzichtig door het mengsel. Snij de cranberry’s, abrikozen en pruimen in stukjes en hak de chocolade. Roer dit ook door het beslag zodat het goed verdeeld is.

Vul de vorm met het beslag. Bak de tulband zo’n 60 minuten in de oven.
De tulband is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt (er kan wel chocolade aan kleven).

Tip 1: pruimen en abrikozen kun je bij ah in een zakje tutti fruiti kopen

Tip2: laat de tulband afkoelen in de vorm. Als je de vorm daarna omkeert, valt de tulband er vanzelf uit.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Kerst-tulbandAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *